keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Mehhiko kõrvitsasupp


Nyt kurpitskauden ja kylmenevien iltojen kunniaksi ajattelin jakaa tulisen meksikolaisen kurpitsakeiton reseptin. Tein tätä keittoa jo ajat sitten, mutta oli se niin hyvää, että ohje on pakko arkistoida - jos vaan ihan omaksi ilokseni. Suosittelen tosin kaikkia kokeilemaan, tämä hunajalla ja limelle maustettu kurpitskeitto kidney-pavuilla oli nimittäin todella herkullista.


Kurpitskeitto
Ainekset:
3 jalapenoa, siivuttuina
1/2 tl cayenne pippuria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl kuminaa
2 valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
2 dl kurpitsapyreetä
2 rosamunda perunaa, kuutioituina
1 punasipuli, silputtuna
1 rkl hunajaa
1 limen mehu
Kourallinen korianteria, silputtuna
Tölkillinen kidney-papuja
Suolaa
Pinnalle: limen ja avokadon siivuja, korianterin lehtiä..

Ohjeet:
1. Paista öljytyllä kattilalla jalapenoja, sekoita mausteet mukaan.
2. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
3. Lisää kattilaan loput aineksista. Anna keittyä puoli tuntia, kunnes perunat ovat pehmentyneet.
4. Tarkista suola ja koristele keitto limen ja avokadon siivuilla ja korianterin lehdillä.



Head isu!

Nyt soi: Vaiko Eplik ja Eliit - Lühidalt Supernoovadest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti